edelstenen.jpg

veelgestelde vragen

Maart 2015

Waarvoor kan ik bij Massagepraktijk In2flow terecht?

*          Massagepraktijk In2flow biedt  massages en coaching (ontspanning en counseling)

De massages stimuleren het zelfgenezend vermogen van uw lichaam en geest. Losse massages zijn geen vervanging van de reguliere geneeskunst of therapie, maar kunnen wel ondersteunend werken.

De coaching laat je voelen wat op dat moment belangrijk voor je ten opzichte van je vraag. Over het algemeen ga je hierbij niet op de tafel liggen en je houdt je kleding aan. Je kiest voor een coachingstraject als je langdurig last hebt van stress, herstelt van burn-out of depressieve klachten. Een traject kan gepaard gaan met meditatieve oefeningen om thuis te doen.

Waarvoor kan ik niet bij massagepraktijk In2flow terecht?massage ja, erotiek nee

*          Massagepraktijk In2flow biedt geen erotische of sensuele massages.

Is massage of coaching een oplossing voor mijn lichamelijke en/of geestelijke klachten?

*          Nee, massage is geen oplossing voor lichamelijke en/of geestelijke klachten. Het is wel mogelijk dat massage bestaande (pijn)klachten verlicht omdat de massage het zelfgenezend vermogen van uw lichaam en geest stimuleert. In het geval van ernstige medische klachten dient u met uw behandelend arts of specialist te overleggen voordat u zich laat masseren. Ook dient u dit aan de massagetherapeut mede te delen voordat de behandeling begint.

Ja, in het geval van stress, burnout of lichte depressie kunt u kiezen voor een coachingstraject waarbij door middel van gerichte aandacht voor uw lichaam verlichting van uw klachten kan optreden.

Als ik zwanger ben of wil worden, kan ik me dan laten masseren?

*          Ja, een massage kan heel ontspannend zijn als u zwanger bent of wilt worden. Het is echter wel belangrijk dit voor de behandeling aan de masseur te melden, omdat een aantal handelingen niet geschikt zijn voor zwangere vrouwen.

Hoe staat het met mijn privacy?

*          De massagetherapeut onthoudt zich van het verstrekken van enige gegevens aan derden over uw persoonlijke of medische situatie, wanneer zij hiervoor geen schriftelijke toestemming van u heeft gekregen.

Kan ik een gemaakte afspraak afzeggen?

*          U kunt uw afspraak tot 48 uur van te voren kosteloos afzeggen, telefonisch of per e-mail. Zegt u de afspraak korter van te voren af, dan worden de kosten van de behandeling bij u in rekening gebracht.

Wat is het verloop van een behandeling?

*          De eerste keer wordt in ieder geval een kwartiertje de tijd genomen om kennis te maken en wensen uit te spreken. Bij volgende afspraken kan dit ook, maar het hoeft niet. Bij een massage met olie doet u de kleding uit voor zover dat nodig en gewenst is. Lichaamsdelen die niet gemasseerd worden, worden met een doek bedekt. De massageruimte wordt verwarmd. De infra-rode lampen die boven de tafel hangen, en eventueel een elektrische deken, geven u nog extra warmte indien gewenst. Tijdens een massage wordt over het algemeen niet of weinig gepraat. Na afloop van de behandeling krijgt u een glaasje water aangeboden.

 

Hoe gaat de betaling van de massage in zijn werk?

*          De massage wordt na afloop contant, en zoveel mogelijk gepast, afgerekend. U ontvangt dan een kwitantie, indien gewenst. In overleg kan besloten worden om een rekening te sturen, waarna het bedrag overgemaakt kan worden naar Massagepraktijk In2flow. Voor holistic pulsing/coaching trajecten en de 10-rittenkaart ontvangt u een factuur en kan de betaling per bank betaald worden. Indien u na twee herinneringen nog niet betaald heeft binnen de afgesproken termijn, worden extra administratiekosten (50 euro)  in rekening gebracht.

Kan ik een kadobon bij Massagepraktijk In2flow inwisselen voor een massage?

*          Ja, Massagepraktijk In2flow accepteert de MassageKadoBon van Massage.nl, evenals de door haarzelf uitgegeven kadobonnen. De kadobonnen van Massagepraktijk In2flow zijn 1 jaar geldig vanaf de datum van uitgifte en zijn niet inwisselbaar voor contant geld. Een kadobon wordt uitgegeven nadat deze is betaald, hetzij contant hetzij via de bankrekening.

Kan ik Massagepraktijk In2flow aansprakelijk stellen voor beschadiging, verlies of diefstal van persoonlijke bezittingen?

*          Nee, Massagepraktijk In2flow is niet verantwoordelijk voor beschadiging, verlies of diefstal van persoonlijke bezittingen.

Kan ik Massagepraktijk In2flow verantwoordelijk stellen voor het optreden van lichamelijke of geestelijke aandoeningen na een massage of body work?

*          Nee, Massagepraktijk In2flow is niet verantwoordelijk voor schade en/of letsel als gevolg van niet volledig of verkeerde inlichtingen dan wel verzwijgen van medische informatie, zoals lichamelijke en/of geestelijke aandoeningen, blessures en medicijngebruik. Bij twijfel over een bestaande aandoening of blessure kan de behandeling worden gestaakt. Vervolgbehandelingen zijn dan mogelijk zodra uw behandelend arts hierin toestemt. Bent u reeds onder behandeling van een arts, therapeut of specialist dan kunt u met hem of haar overleggen of een massage gedurende de behandelperiode toegepast mag worden. Eventueel medicijngebruik of behandeling van een arts, therapeut of specialist dient u voor aanvang van de massage aan de masseur mee te delen. In een aantal gevallen is aanpassing van de behandeling hierop noodzakelijk. Uiteraard zijn de mogelijkheden die een massagetherapeut u kan bieden niet onbeperkt. Een massagetherapeut is geen arts of fysiotherapeut en is dus niet bevoegd om diagnoses te stellen bij ziekte of blessures of andere verwondingen. Een behandeling door een massagetherapeut is niet bedoeld als een alternatief voor een medisch advies of behandeling. Een massage kan wel ondersteunend werken voor het herstel omdat zij het zelfgenezend vermogen van lichaam en geest stimuleert.

Waar kan ik terecht als ik klachten heb over de behandeling?

Indien u klachten heeft over de behandeling kunt u in eerste instantie daarmee terecht bij de therapeut. Komt u er samen niet uit, dan zal op zoek worden gegaan naar een bemiddelaar waar klant en massagetherapeut vertrouwen in hebben om de klacht te beoordelen en een oplossing te zoeken.

Wat kost een behandeling?

*          De op de site www.massagepraktijk-wageningen.nl genoemde prijzen zijn inclusief 21% BTW. Voor bedrijven gelden andere tarieven.

NB: Lichamelijke en geestelijke klachten kunnen soms een diepere oorzaak hebben. Een massage kan niet altijd deze diepere oorzaak wegnemen. Wel kan een massage de klachten (tijdelijk) wegnemen, hetgeen weer bevorderlijk kan zijn voor het uiteindelijke herstel. Het is mogelijk dat na een massage (vage) klachten als hoofdpijn, vermoeidheid, spierpijn etc. optreden. Tijdens een massage wordt er namelijk veel losgemaakt en worden gifstoffen uit het lichaam verwijderd. Bovenstaande symptomen kunnen het gevolg zijn. Aan de ene kant vervelend, aan de andere kant kunt u er ook blij mee zijn dat het lichaam zichzelf zo geneest. Veel van deze klachten kunnen voorkomen worden door veel water te drinken, vooral de eerste uren en de dag na de massage. Dit risico is kleiner bij  lichaamsgerichte coaching.

Get Adobe Flash player